Voor estafetteploegen, coaches en supporters is dit de volgroute.

Je fiets langzaam. Kijkt naar roeiers. Vlak langs het water. Met drukke kruispunten, onoverzichtelijke bruggen, doorgaande wegen, en buiten de bebouwde kom. Wandelaars, studentenfietsen, gelukkige jonge gezinnetjes, racefietsers, vrachtwagens. 

Dus let goed op! Draag ook hier felle kleding en doe je fietsverlichting aan.

Heenweg Den Haag – Overschie

 1. Vanaf De Laak kan je vanaf de Geestbrug meefietsen. Fiets aan bakboordwal (met het water rechts van je) mee. Dan heb je het beste zicht op je roeimaatje. 
 2. In Delft bij CalvĂ© (5 km) volg je de bocht en blijf je steeds aan bakboordwal. Voorbij DDS, de Oostpoort en Laga. Dan kom je bij De Kolk (8 km). Hier ga je met het water mee linksaf. 
 3. Je fietst tot aan de eerste Abtswoudsebrug (8,5 km). Deze fietsbrug steek je over en aan de overkant sla je meteen links de Schieweg op. Met het water links van je. Voorbij Proteus-Eretes en onder de Kruithuisbrug door. Is het fietspad bij de overslaghaven afgesloten, ga dan rechtsaf de Marconiweg op. Linksaf de Voltaweg, linksaf de Schieweg op en aan het water weer rechtsaf.
 4. Na 13 km ga je de eerste fietsbrug (Kandelaarbrug) die je tegenkomt weer over. Onderaan de brug bij de T-splitsing ga je rechtsaf. Bij het water (Rotterdamseweg) ga je linksaf door het gehucht de Zweth. Hier zie je het water even niet. 
 5. Fiets verder over de Delftweg, voorbij de begraafplaats Hofwijk, Landgoed de Tempel en onder de hoge Doenbrug van de S114 (15 km) door. Nu ben je in Overschie. Je ziet de splitsing van het vaarwater in de oude Delftse Schie en de nieuwe Delftsche Schie. Hier ligt het Veerhuiseiland. 
 6. Fiets nog een kleine halve kilometer door en neem de voetgangersbrug Brug van Cyrene naar het Veerhuiseiland. Zet je fiets bovenop de brug op slot. Neem rechtsaf de trap naar beneden.
Een helpend handje is op het Veerhuiseiland altijd welkom!

Veerhuiseiland

Op de kop van het eiland is de controlepost en wisselplek voor de estafetteroeiers. Let op hondenpoep. Vergeet niet de fietssleutel aan je roeimaatje te geven, maar laat hem ook niet in het water vallen. 

Terugweg Overschie – Den Haag

 1. Vanaf de controlepost loop je naar de brug. Pak de fiets. Onderaan de brug ga je linksaf (met het water links van je). Er is nu ongeveer 17,5 km geroeid. Je gaat onder de hoge Doenbrug van de S114 door. 
 2. Na de begraafplaats kom je in het gehucht De Zweth (20 km). Na de smalle ophaalbrug ga je over de Kandelaarbrug heen. Als je de brug ziet moet je eerst rechtsaf het Zwethpad op en dan weer linksaf de helling van de brug op. Aan de overzijde onderaan de brug ga je rechtsaf richting Delft over de Schieweg. Is het fietspad bij de overslaghaven afgesloten, volg dan linksaf de Schieweg, rechtsaf de Voltaweg op, rechtsaf de Marconiweg op en aan het water linksaf richting Delft.
 3. Je fiets onder de Kruithuisbrug (23,5 km) door en voorbij Proteus-Eretes. 
 4. De eerste fietsbrug die je tegenkomt, de Abtswoudsebrug (24,5 km) steek je over en je gaat aan de overkant meteen links. 
 5. Met het water links van je fiets je langs De Kolk (25 km), Laga, de Oostpoort, DDS en CalvĂ© (28 km). Je blijft het water volgen. Bij Drievliet ga je de Kippebrug / Oude Tolbrug over. Vanaf hier is het voor de roeier nog 1 km tot De Laak. 
 6. Bij de Geestbrug sla je rechtsaf en fiets je terug naar De Laak.
Onze voorzitter Leon Peltenburg.