Laatste informatie

De Haegsche Bluf Marathon heeft een lengte van ongeveer 54 kilometer, waarvan ongeveer 48 kilometer in twee trajecten als wedstrijd wordt gevaren.

De wedstrijd kan in drie categorieën gevaren worden, waarbij geen onderscheid wordt gemaakt naar geslacht. De categorieën zijn C4X+, C2X+ en Wherry. De prestatietocht mag ook in C3X+ gevaren worden.

De race wordt van start tot finish NIET als één doorgaande wedstrijd gevaren. Iets voor de Zouteveensebrug in Schipluiden, die zo laag is dat er niet onderdoor kan worden gevaren, wordt de wedstrijdtijd stopgezet. Ruim zes kilometer verder wordt weer gestart in de Delftse Kolk. In deze zes kilometer zitten drie zeer lage bruggen en verderop smalle onoverzichtelijke passages, zodat hier rustig en veilig kan worden gevaren.

In het traject zitten ook verder een aantal obstakels, zoals lage of smalle bruggen en een aantal smallere stukken vaarweg. Ploegen moeten de ploegen voor hen ruimte geven de obstakels ongehinderd te kunnen passeren, dus inhalen is alleen mogelijk buiten de gebieden van de obstakels. Buiten deze obstakel gebieden dienen de opgelopen ploegen oplopende ploegen ruimte te geven om in te halen. Er is gelegenheid genoeg om in te halen.

Praktische informatie

De route wordt aangegeven in de door RV De Laak beschikbaar gestelde routekaarten. Onderweg zijn op een aantal plaatsen controleposten ingericht om te controleren dat alle ploegen het gehele traject afleggen.

Ploegen worden voorzien van een startnummer. Dit startnummer moet worden aangebracht bovenop de boeg van de boot, zowel aan bakboord als aan stuurboord goed leesbaar. De startnummers worden niet op de huid, maar op en boven de boorden geplakt.

Start en finish zijn voor het verenigingsgebouw van RV De Laak op de Trekvliet en wel voor het eerste, meest oostelijke raam van de trainingsruimte, vlak naast het water.

Elke ploeg dient een telefoonnummer door te geven waar zij tijdens de marathon op bereikbaar zijn. Deze telefoon dient de hele dag goed hoorbaar te zijn en meteen beantwoord te worden. Het handigste is een waterdichte hoes bij de stuur.

Ploegen gaan in startvolgorde te water. Vanaf het vlot wordt een aantal halen in westelijke richting gevaren en daarna wordt rondgemaakt. Zonder stop wordt daarna opgevaren naar de start. Het passeren van de start wordt aangegeven door een baancommissaris. Er wordt een startverschil tussen de ploegen aangehouden van ongeveer 3 minuten.

De finish is bij de trainingsruimte van RV De Laak. Vaar langs het verenigingsgebouw door tot het finishen wordt aangegeven door een baancommissaris en maak daarna pas rond.

Lever na afloop de startnummers en de kaarten weer in en maak de boot netjes schoon.

Terug naar de algemene informatie pagina.

Logo klein