Op zaterdag 26 juni 2021 (onder voorbehoud ) is de Haegsche Bluf Marathon (HBM). De tocht over 54 km kan als wedstrijd of prestatietocht verroeid worden, in wherries, C2x+ en C4x+. Er wordt geen onderscheid gemaakt naar geslacht.

Laatste informatie

De laatste informatie wordt op de nieuwspagina gepubliceerd. Hou deze dus in de gaten.

De route

Je roeit door het authentieke Moerwijk, het schitterende Westland, langs Monster waar je de duinen kunt aanraken en de zee kunt ruiken, de groene polders rond ‘t Woudt, de brugwachter van Schipluiden, om de binnenstad van Delft heen en langs de historische buitenplaatsen aan de Vliet in Voorburg.
Lees meer over de route…

Veiligheidsplan

Door De Laak is een veiligheidsplan opgesteld. Raadpleeg het plan voordat je aan de marathon begint. De Laak zal er alles aan doen het evenement zo veilig mogelijk te laten verlopen, maar op openbaar vaarwater, ver van de vereniging ben je zelf met je ploeg verantwoordelijk voor je eigen welbevinden.

(Wedstrijd)instructie

Voor de Haegsche Bluf Marathon gelden speciale regels. Deze regels zijn na te lezen in de wedstrijdinstructie. Deze gelden ook voor de prestatieroeiers. 

Programma
 • 07.00 uur secretariaat geopend
 • 07.40 uur captainsberaad prestatieroeiers
 • 08.00 uur start prestatieroeiers
 • 08.40 uur captainsberaad wedstrijdwherryroeiers
 • 09.00 uur start wedstrijdwherryroeiers
 • 09.10 uur captainsberaad wedstrijdroeiers C2 en C4
 • 09.30 uur start wedstrijdroeiers C2 en C4
 • 14.00 uur verwachte aankomst eerste wedstrijdroeiers
 • 16.00 uur prijsuitreiking
 • 17.00 uur aankomst laatste boot
 • 17.00 uur opening Indisch buffet
 • 19.00 uur sluiting evenement
Doorkomsttijden & controleposten

In verband met de veiligheid worden uiterste doorkomsttijden gehanteerd. Deze gelden voor zowel wedstrijd- als prestatieroeiers. Mist een ploeg een controlepost door materiaalpech, omdat men verdwaalt is, afwijkt van de route, te langzaam vaart of anderszins dan dient de ploeg meteen contact op te nemen met de organisatie. Dit geldt ook als men na 17:00 nog op het water is.

Uiterste doorkomsttijden

 • XX:XX uur – CP1 Strijp Reijnerwatering – Strijpkade 21, Den Haag
 • XX:XX uur – CP2 Windhappers – Nieuweweg 75, Den Haag
 • XX:XX uur – CP3 Westlandse Druif – Vlotlaan 535, Monster (alleen prestatietocht)
 • XX:XX uur – CP4 Zouteveensebrug, Schipluiden (tijdneutralisatie wedstrijd)
 • XX:XX uur – CP5 Hertog Govertkade 1, Delft (doorstart wedstrijd)
 • XX:XX uur – CP6 Sionsstraat, Voorburg (alleen wedstrijd)
 • 17:00 uur – Finish RV De Laak
Loting en uitslag

De loting wordt een week van tevoren via deze website gepubliceerd. Na afloop van de marathon wordt ook via de website de uitslag bekend gemaakt.

De loting staat hier: loting HBM 2019De uitslag staat hier: uitslag HBM 2019.

Parkeren

In de omgeving van De Laak is volop gelegenheid om gratis te parkeren ondanks de bouw van de Rotterdamsebaan. Wegens aanleg van de Rotterdamsebaan is de situatie rondom De Laak aan verandering onderhevig. Volg daarom de instructies van de organisatie en de aanwijzigingen van de verkeersregelaars op.

Boot huren

Het is beperkt mogelijk om boten te huren. De huurprijs voor een boot is € 7,50 per deelnemer. Bij toewijzing gaan leden van De Laak voor tot twee weken voor aanvang van de marathon. Heb je een probleem met het vinden van een boot of het transport, neem dan even contact op en we kijken samen of we tot een oplossing kunnen komen.

Buffet

Den Haag heeft sterke Indische wortels. Daarom wordt de dag traditiegetrouw afgesloten met het heerlijkste Indische buffet van Nederland. De kosten voor het (vegetarische) buffet zijn €13,50 per persoon.

Inschrijven

De inschrijving wordt ongeveer een maand van tevoren geopend. De inschrijving sluit 2 weken van tevoren (onder voorbehoud 12 juni 2021) om 23:59 uur. Inschrijven kan via de website van de KNRB. Je kunt je via de wedstrijdcommissaris van je eigen vereniging inschrijven. Die heeft de inlogcode voor de KNRB website.

Het inschrijfgeld bedraagt €15,00 per deelnemer. De huurprijs voor een boot is €7,50 per deelnemer. De kosten voor het (vegetarische) buffet zijn €13,50 per persoon.

Geef tegelijk met je inschrijving per e-mail e-mail door hoeveel mensen willen dineren, of er dieetwensen zijn en of je een boot wilt huren.

Door in te schrijven verklaart elke deelnemer kennis genomen te hebben van de route, het veiligheidsplan en de wedstrijdinstructie. Verder gaan deelnemers ermee akkoord dat er ter promotie van dit evenement en roeien in het algemeen, beelden en teksten gemaakt en verspreid worden.

Betaling

Het totale bedrag inschrijfgeld, eventuele boothuur en kosten voor het buffet dienen direct bij inschrijving overgemaakt te worden. Betalingen op bankrekening NL20RABO0131778463 t.n.v. Roeivereniging De Laak, Den Haag onder vermelding van HBM 2021 en de ploegnaam. Bij annulering wordt tot twee weken voor aanvang van de marathon het volledige inschrijfgeld, eventuele boothuur en bijdrage voor het buffet gerestitueerd. Hierna is het volledige bedrag verschuldigd. Is betaling op de dag van de marathon niet ontvangen, dan kan niet gestart worden.

Contact

Heb je vragen over de route, boothuur, logistiek of andere praktische zaken? Stuur dan een mail naar de HBM-organisatie.