Op zaterdag 6 juli 2024 is de Haegsche Bluf Marathon (HBM). De tocht over 54 km kan als wedstrijd of prestatietocht verroeid worden, in wherries, C2x+ en C4x+. Alleen de open categorie is uitgeschreven. De prestatietocht mag je ook in een C3x+ roeien.

Laatste informatie

De laatste informatie wordt op de nieuwspagina gepubliceerd. Hou deze dus in de gaten.

De route

Je roeit van Den Haag naar Delft, verder het schitterende Westland in, langs Monster waar je de duinen kunt aanraken en de zee kunt ruiken, de groene polders rond ‘t Woudt, de brugwachter van Schipluiden, over de pittoreske Buitenwatersloot, om de binnenstad van Delft heen en over de Delftse Vliet weer terug naar De Laak.

Vanwege werkzaamheden slaan we dit jaar Moerwijk en de smalle Strijp-Reijnerwetering over. Prestatie- en wedstrijdroeiers roeien dezelfde route. Dat belooft snelle tijden!

Lees meer over de route…

Veiligheidsplan

Door De Laak is een veiligheidsplan opgesteld. Raadpleeg het plan voordat je aan de marathon begint. De Laak zal er alles aan doen het evenement zo veilig mogelijk te laten verlopen, maar op openbaar vaarwater, ver van de vereniging ben je zelf met je ploeg verantwoordelijk voor je eigen welbevinden.

(Wedstrijd)instructie

Voor de Haegsche Bluf Marathon gelden speciale regels. Deze regels zijn na te lezen in de wedstrijdinstructie. Deze gelden ook voor de prestatieroeiers. 

Programma
 • 07.00 uur secretariaat geopend, met koffie, thee en een stukje Haegsche Kakker
 • 07.40 uur captainsberaad prestatieroeiers
 • 08.00 uur start prestatieroeiers
 • 08.40 uur captainsberaad wedstrijdwherryroeiers
 • 09.00 uur start wedstrijdwherryroeiers
 • 09.10 uur captainsberaad wedstrijdroeiers C2 en C4
 • 09.30 uur start wedstrijdroeiers C2 en C4
 • 14.00 uur verwachte aankomst eerste wedstrijdroeiers, met voor iedereen een lekker kopje soep
 • 16.00 uur prijsuitreiking
 • 17.00 uur aankomst laatste boot
 • 17.00 uur opening Indisch buffet
 • 19.00 uur sluiting evenement
Doorkomsttijden & controleposten

In verband met de veiligheid worden uiterste doorkomsttijden gehanteerd. Deze gelden voor zowel wedstrijd- als prestatieroeiers. Mist een ploeg een controlepost door materiaalpech, omdat men verdwaalt is, afwijkt van de route, te langzaam vaart of anderszins dan dient de ploeg meteen contact op te nemen met de organisatie. Dit geldt ook als men na 17:00 nog op het water is.

Uiterste doorkomsttijden

 • 11:30 uur – Controlepost CP1 op 16,1 km – Kanovereniging De Windhappers – Nieuweweg 75, Den Haag
 • 12:30 uur – Controlepost CP2 op 23,5 km – restaurant The Vineyard (voorheen de Westlandse Druif) – Vlotlaan 535, Monster
 • 15:00 uur – Controlepost CP3 op 40,3 km – voetgangersbrug voor Zouteveensebrug, Schipluiden (tijdneutralisatie wedstrijd)
 • 16:00 uur – Controlepost CP5 op 45,9 km – De Kolk – Hertog Govertkade 1, Delft (doorstart wedstrijd)
 • 17:00 uur – Finish op 54 km – RV De Laak
Loting en uitslag

De loting wordt een week van tevoren via deze website gepubliceerd. Na afloop van de marathon wordt ook via de website de uitslag bekend gemaakt. De loting wordt bij de nieuwsberichten bekendgemaakt.

De uitslagen staan hier: 2023, 20222021201920182017, 2016, 2015 , 2014, 2013, en 2012 . De eerste edities van 2006 en 2011 was er geen tijdwaarneming.

Route, stremming Binckhorstbrug voor botenwagens en parkeren

De Binckhorst wordt ontwikkeld tot een hippe woonwerkwijk. Dat betekent dat je vooraf goed moet kijken hoe je moet rijden, zeker met een aanhangwagen vol met kostbare boten. De Binckhorstbrug is voor zwaar en groot verkeer (botenwagens) gestremd. Neem vanaf de A12 met je BoWa de volgende route (de afbeelding kan je hier in groot formaat openen.):

In de omgeving van De Laak is volop gelegenheid om gratis te parkeren. Volg bij De Laak de instructies van de organisatie en de aanwijzigingen van de verkeersregelaars op.

Boot huren

Het is beperkt mogelijk om boten te huren. De huurprijs voor een boot is 10,00 per deelnemer. Ons standaard huurcontract kan je hier lezen en mag je ’s ochtends bij de aanmelding ondertekenen. Bij toewijzing gaan leden van De Laak voor tot twee weken voor aanvang van de marathon. Heb je een probleem met het vinden van een boot of het transport, neem dan even contact op en we kijken samen of we tot een oplossing kunnen komen. 
Neem zelf peddels, pikhaak, hoosvat, spons, slidingdoekje en als je dat nodig vindt een stuurkussen mee.

Buffet

Den Haag heeft sterke Indische wortels. Daarom wordt de dag traditiegetrouw afgesloten met het heerlijkste Indische buffet van Nederland. Dit jaar hebben we gekozen voor de eerste én enige plantaardige toko van Nederland: De Vegetarische Toko uit de Zeeheldenbuurt. De kosten voor het buffet zijn € 20,- per persoon (prijs onder voorbehoud).

Inschrijven, verklaring gelezen stukken en instemming promotie

De inschrijving opent op 30 mei 2024 om 18:00 uur. De inschrijving sluit 1 juli om 18:00 uur. De sluiting voor wijzigingen is op 7 juli om 18:00 uur. Inschrijven kan via de website van de KNRB. Je kunt je via de wedstrijdcommissaris van je eigen vereniging inschrijven. Die heeft de inlogcode voor de KNRB website.

Eerder aanmelden mag via hbm@rvdelaak.nl, dan weten we dat je komt en houden we rekening met je!

Het inschrijfgeld bedraagt € 15,00 per deelnemer. De huurprijs voor een boot is € 10,00 per deelnemer. De kosten voor het (vegetarische) buffet zijn € 20,- per persoon (prijs onder voorbehoud).

Tijdens de inschrijving dient je wedstrijdcommissaris aan te geven of je een huurboot wilt of niet, de gegevens van de contactpersoon (naam, e-mailadres en telefoonnummer), de naam van de captain per boot incl. boottelefoonnummer, hoeveel mensen een Indisch buffet met vlees willen en hoeveel mensen een vegetarisch buffet willen.

Door in te schrijven verklaart elke deelnemer kennis genomen te hebben van de route, het veiligheidsplan en de wedstrijdinstructie. Verder gaan deelnemers ermee akkoord dat er ter promotie van dit evenement en roeien in het algemeen, beelden en teksten gemaakt en verspreid worden.

Betaling

Het totale bedrag inschrijfgeld, eventuele boothuur en kosten voor het buffet dienen direct bij inschrijving overgemaakt te worden. Betalingen op bankrekening NL20RABO0131778463 t.n.v. Roeivereniging De Laak, Den Haag onder vermelding van HBM 2024, vereniging en ploegnaam. Bij annulering wordt tot twee weken voor aanvang van de marathon het volledige inschrijfgeld, eventuele boothuur en bijdrage voor het buffet gerestitueerd. Hierna is het volledige bedrag verschuldigd. Is betaling op de dag van de marathon niet ontvangen, dan kan niet gestart worden.

Contact

Heb je vragen over de route, boothuur, logistiek of andere praktische zaken? Stuur dan een mail naar de HBM Commissie.