Op zaterdag 17 juni 2023 is de Haegsche Bluf Marathon (HBM). De tocht over 54 km kan als wedstrijd of prestatietocht verroeid worden, in wherries, C2x+ en C4x+. Het klassement is genderneutraal (open categorie)); er wordt geen onderscheid gemaakt naar geslacht. De prestatietocht mag je ook in een C3x+ roeien.

Laatste informatie

De laatste informatie wordt op de nieuwspagina gepubliceerd. Hou deze dus in de gaten.

De route

Je roeit door het authentieke Moerwijk, het schitterende Westland, langs Monster waar je de duinen kunt aanraken en de zee kunt ruiken, de groene polders rond ‘t Woudt, de brugwachter van Schipluiden, om de binnenstad van Delft heen en langs de historische buitenplaatsen aan de Vliet in Voorburg.
Lees meer over de route…

Veiligheidsplan

Door De Laak is een veiligheidsplan opgesteld. Raadpleeg het plan voordat je aan de marathon begint. De Laak zal er alles aan doen het evenement zo veilig mogelijk te laten verlopen, maar op openbaar vaarwater, ver van de vereniging ben je zelf met je ploeg verantwoordelijk voor je eigen welbevinden.

(Wedstrijd)instructie

Voor de Haegsche Bluf Marathon gelden speciale regels. Deze regels zijn na te lezen in de wedstrijdinstructie. Deze gelden ook voor de prestatieroeiers. 

Programma
 • 07.00 uur secretariaat geopend, met koffie, thee en een stukje Haegsche Kakker
 • 07.40 uur captainsberaad prestatieroeiers
 • 08.00 uur start prestatieroeiers
 • 08.40 uur captainsberaad wedstrijdwherryroeiers
 • 09.00 uur start wedstrijdwherryroeiers
 • 09.10 uur captainsberaad wedstrijdroeiers C2 en C4
 • 09.30 uur start wedstrijdroeiers C2 en C4
 • 14.00 uur verwachte aankomst eerste wedstrijdroeiers, met voor iedereen een lekker kopje soep
 • 16.00 uur prijsuitreiking
 • 17.00 uur aankomst laatste boot
 • 17.00 uur opening Indisch buffet
 • 19.00 uur sluiting evenement
Doorkomsttijden & controleposten

In verband met de veiligheid worden uiterste doorkomsttijden gehanteerd. Deze gelden voor zowel wedstrijd- als prestatieroeiers. Mist een ploeg een controlepost door materiaalpech, omdat men verdwaalt is, afwijkt van de route, te langzaam vaart of anderszins dan dient de ploeg meteen contact op te nemen met de organisatie. Dit geldt ook als men na 17:00 nog op het water is.

Uiterste doorkomsttijden

 • 11:00 uur – CP1 op 7,5 km – Strijp Reijnerwatering – Strijpkade 21, Den Haag
 • 12:00 uur – CP2 op 17 km – Windhappers – Nieuweweg 75, Den Haag
 • 13:00 uur – CP3 op 24 km –  restaurant The Vineyard (voorheen de Westlandse Druif) – Vlotlaan 535, Monster (alleen prestatietocht)
 • 15:00 uur – CP4 op 42 km – Zouteveensebrug, Schipluiden (tijdneutralisatie wedstrijd)
 • 16:00 uur – CP5 op 46 km – Hertog Govertkade 1, Delft (doorstart wedstrijd)
 • 16:30 uur – CP6 op 52 km – Sionsstraat, Voorburg (keerpunt, rondmaken) (alleen wedstrijdroeiers)
 • 17:00 uur – Finish op 54 km – RV De Laak
  Loting en uitslag

  De loting wordt een week van tevoren via deze website gepubliceerd. Na afloop van de marathon wordt ook via de website de uitslag bekend gemaakt. De loting wordt bij de nieuwsberichten bekendgemaakt.

  De uitslagen staan hier: 2023, 20222021201920182017, 2016, 2015 , 2014, 2013, en 2012 . De eerste edities van 2006 en 2011 was er geen tijdwaarneming.

  Route en parkeren

  De Binckhorst wordt ontwikkeld tot een hippe werkwijk. Dat betekent dat je vooraf goed moet kijken hoe je moet rijden, zeker met een aanhangwagen vol met kostbare boten. Kom dus op tijd! In de omgeving van De Laak is volop gelegenheid om gratis te parkeren. Volg bij De Laak de instructies van de organisatie en de aanwijzigingen van de verkeersregelaars op.

  Boot huren

  Het is beperkt mogelijk om boten te huren. De huurprijs voor een boot is 10,00 per deelnemer. Ons standaard huurcontract kan je hier lezen en mag je ’s ochtends bij de aanmelding ondertekenen. Bij toewijzing gaan leden van De Laak voor tot twee weken voor aanvang van de marathon. Heb je een probleem met het vinden van een boot of het transport, neem dan even contact op en we kijken samen of we tot een oplossing kunnen komen. 

  Buffet

  Den Haag heeft sterke Indische wortels. Daarom wordt de dag traditiegetrouw afgesloten met het heerlijkste Indische buffet van Nederland. Dit jaar hebben we gekozen voor de eerste én enige plantaardige toko van Nederland: De Vegetarische Toko uit de Zeeheldenbuurt. De kosten voor het buffet zijn € 20,- per persoon (prijs onder voorbehoud).

  Inschrijven

  De inschrijving opent op 11 mei 2023 om 18:00 uur. De inschrijving sluit 12 juni om 18:00 uur. De sluiting voor wijzigingen is op 14 juni om 18:00 uur. Inschrijven kan via de website van de KNRB. Je kunt je via de wedstrijdcommissaris van je eigen vereniging inschrijven. Die heeft de inlogcode voor de KNRB website.

  Eerder aanmelden mag via hbm@rvdelaak.nl, dan weten we dat je komt en houden we rekening met je!

  Het inschrijfgeld bedraagt € 15,00 per deelnemer. De huurprijs voor een boot is € 7,50 per deelnemer. De kosten voor het (vegetarische) buffet zijn € 20,- per persoon (prijs onder voorbehoud).

  Tijdens de inschrijving dient je wedstrijdcommissaris aan te geven of je een huurboot wilt of niet, de gegevens van de contactpersoon (naam, e-mailadres en telefoonnummer), de naam van de captain per boot incl. boottelefoonnummer, hoeveel mensen een Indisch buffet met vlees willen en hoeveel mensen een vegetarisch buffet willen.

  Door in te schrijven verklaart elke deelnemer kennis genomen te hebben van de route, het veiligheidsplan en de wedstrijdinstructie. Verder gaan deelnemers ermee akkoord dat er ter promotie van dit evenement en roeien in het algemeen, beelden en teksten gemaakt en verspreid worden.

  Betaling

  Het totale bedrag inschrijfgeld, eventuele boothuur en kosten voor het buffet dienen direct bij inschrijving overgemaakt te worden. Betalingen op bankrekening NL20RABO0131778463 t.n.v. Roeivereniging De Laak, Den Haag onder vermelding van HBM 2023, vereniging en ploegnaam. Bij annulering wordt tot twee weken voor aanvang van de marathon het volledige inschrijfgeld, eventuele boothuur en bijdrage voor het buffet gerestitueerd. Hierna is het volledige bedrag verschuldigd. Is betaling op de dag van de marathon niet ontvangen, dan kan niet gestart worden.

  Contact

  Heb je vragen over de route, boothuur, logistiek of andere praktische zaken? Stuur dan een mail naar de HBM-organisatie.