De HBM is voor de eerste keer voorgeroeid. Altijd nuttig.
De Strijp-Reijnerwatering is bij de deelnemers bekend van het lange stuk pieterburen. Nadat deze wetering enkele jaren geleden al uitgediept is zijn nu ook de struiken opgeruimd en gesnoeid. De wetering is zo al snel anderhalve meter breder en we hopen dat dat zo blijft.
Lastiger was de Nieuwe Vaart waar de kades vervangen worden. Hier ligt een dekschuit met een mooie heimachine en is er een vaarverbod. Dit duurt t/m oktober, maar de aannemer heeft ons verzekerd dat er op 30 juni geen vaarverbod is en een doorvaart van minimaal 2 meter. Mocht dit niet het geval zijn, dan hebben we een goed alternatief.
Langs de Delftse Vliet worden ook al de kades vervangen, maar omdat dit een hoofdvaarweg is met veel binnenvaart blijft de vaarweg open. Er dient wel goed opgelet te worden op tegenliggers bij de versmallingen.
Voor de prestatieroeiers is het goed om te weten dat de koffie met appeltaart en slagroom op de diverse terrasjes onderweg goed smaakte.
Dus schrijf je snel in!
Categorieën: Inschrijven