Het voorroeien van de Haegsche Bluf Marathonis op zaterdag 4 juni gebeurde op een mooie zonnige dag. De Strijp en Reijnerwatering zijn voor natuurontwikkeling afgesloten t/m 15 juni dus we roeiden heen-en-weer over de Delftse Vliet. Nieuwe leden en oude marathonroeiers combineerden in twee wherry’s. De oude rotten leerden wat voor hen logisch klinkt, maar het niet is. En de nieuwelingen kunnen nu uitstekend sturen op obscure vaarten.

De koffie met appeltaart bij de Vineyard (voorheen De Westlandse Druif) waar de prestatieroeiers na zo’n 23 km ronden smaakte goed. Veel pleziervaart op de smalle weteringen maakte het sturen uitdagend, maar van kindersup tot bierschuit, iedereen hield rekening met elkaar. De Verlengde Strijp en Lier Watering nabij De Lier zijn i.v.m. onderhoudswerkzaamheden gestremd t/m 31 juli. Gelukkig konden we via de Groenvelsche Watering naar Schipluiden, waar de thee met dadeltaart goed smaakte en nieuwe energie gaf voor de laatste 13 km.

Pieterburen op de Hollewatering bij Kwintsheul.
Koffie met gebak aan de Vlotwatering in Monster.
Tussen de kassen door op de Poelwatering bochten maken.
Lekker kilometers maken op de Zweth met landverkenner Andreas in het riet verscholen.
De verkenners (van links naar rechts) Linda, Suraiya, Janneke, Yuric, Arwin, Martin, Bianca, Andreas (landploeg) en Monika (voorgrond).
Categorieën: Inschrijven