De Haegsche Bluf Marathon was een mooi weerzien. Er waren oude vertrouwde marathonroeiers die al zo’n kwart eeuw marathons roeien, zoals Pleun Honig van Nautilus, 71 lentes jong en Theo Visser van Viking, die met 79 jaar een echte veteraan is. Ook de enthousiaste studentenploeg van Asopos de Vliet die we dit jaar op steeds meer marathons zien roeide lekker door. De Goudse die al jarenlang met meerdere ploegen strak in clubtenue deelneemt. En Hemus die ons verblijdde met twee ploegen.

Eise van Ooijen, Thom Hofman en Victor Hakeboom van Asopos de Vliet bezig met de laatste halen. 
Ineke Ruting, An van Veen en Ineke Verkaaik-Hogervorst van De Goudse.
Alex van der Woerd, Reinand van der Woerd en Kees Bos proosten op een succesvolle tocht.
De Groenveldse Molen aan de Groenveldsewetering.

Zo’n 60 roeiers genoten van authentiek Den Haag, het verrassende Westland en van de historische polders van Midden-Delfland. De prestatieroeiers konden in Monster en Schipluiden genieten van een welverdiende pauze.

De Bolle Kickert in Den Hoorn is één van de hele lage smalle bruggen.

Vanaf de Zouteveensebrug tot de Kolk in Delft is de route echt uitdagend met enkele lage bruggen en vele obstakels. De tijd staat op dit traject stil, zodat ook de wedstrijdroeiers een beetje kunnen bijkomen. Daarna is het nog zo’n anderhalf uur roeien naar de finish. Hier bleek Voorne-Putten de snelste dagtijd geroeid te hebben.

Voorne-Putten nam door ziekte met één roeier minder met een C3x+ in het C4x+ veld deel. Dat weerhield ze er niet van om dit veld te winnen in 5 uur en 20 minuten. Maarten Goeree, Jaap Jan Verheij, Ronald van der Giessen en Jitske van Ede ontvingen van Seada van den Herik (voorzitter KNRB) hiervoor de traditionele Haagse Ooievaar.

In het sterk bezette C2x+ veld wonnen Marleen Abma-Henkens (Vada), Jeroen Maassen (De Waal) en Bauke Abma Boter (DDP) in 5 uur en 27 minuten. 

Seada van den Herik (voorzitter KNRB) en Simon Hania (voorzitter RV De Laak) reikten aan Vera Scheijderberg, Huib van Drooge, Niels Rem (Zaankanaries) en Arthur van Wijk (RiC) de prijs voor de wherry uit. Zij deden als enige wherry mee in het wedstrijdveld. Ondanks het langzame boottype persten zij er een tijd van 5 uur en 50 minuten uit!  

De uitslag staat hier. De foto’s gemaakt door velen van de vrijwilligers staan hier.

Na de prijsuitreiking werden de laatste boten in het zonnetje goed schoongemaakt en in onze loods of op de botenwagen gelegd. Hierna werd afgesloten met traditioneel het heerlijkste Indische buffet van Nederland dat dit jaar van de eerste en enige plantaardige toko van Nederland kwam.

— — — — —

De Haagsche Bluf Marathon maakt onderdeel uit van het marathonklassement van de Koninklijke Nederlandsche Roeibond. Sinds 1998 wordt er bij elke marathon gestreden om de eer en wordt jaarlijks de Lauwerkrans uitgereikt aan de roeier met de meeste kilometers. Meer info: hbm.rvdelaak.nl en hbm@rvdelaak.nl .

Roeivereniging De Laak ligt aan de Trekvliet in de Binckhorst en is opgericht in 1911: www.rvdelaak.nl

Categorieën: Algemeen