Op zaterdag 25 juni zijn de Haegsche Bluf Marathon & het Varend Corso Westland. Dat is wat onhandig gepland, want ze varen zo’n 15 km over ‘ons’ parcours in tegenovergestelde richting. En zo’n corso is heel mooi – het staat zelfs op de Unesco-lijst voor immaterieel erfgoed – maar daar roei je niet zomaar eventjes tussendoor dus we hebben het volgende plan bedacht…

Varend corso op de Buitenwatersloot in Delft
Drukte met het VarendCorso op de Buitenwatersloot in Delft in 2019 (bron: VarendCorso op Facebook).

We weten natuurlijk na al die jaren hoe snel onze deelnemers gaan. Daarom vervalt de lus over de Monstersche Vaart en Vlotwatering naar de Westlandse Druif voor de prestatieroeiers. Dit betekent dat iedereen dit jaar het wedstrijdtraject met de lus naar Voorburg gaat varen. Deze lussen zijn bedacht zodat de wedstrijdroeiers en de prestatieboten elkaar niet in de weg zitten, maar dit jaar moet je wat meer geven en nemen. 


De start voor de prestatieroeiers is gewoon om 8:00 uur. De wedstrijdboten starten eerder dan normaal. De wedstrijdwherry’s om 8:30 en de C-boten vanaf 9:00 uur. Ben je niet op tijd voorbij het Varend Corso – wat we niet verwachten – dan is de vaarweg gestremd en moet je dezelfde route naar huis varen. 


Het beloofd dus zonder Haegsche bluf een b(l)oeiende editie te worden. Dus zoek je ploeg bij elkaar en schrijf je in! De inschrijving opent op 30 mei 2022 via de KNRB website (https://roeievenementen.knrb.nl) en de coördinator van je eigen vereniging. Tip: Neem je partner mee en laat hen genieten van het corso: www.varendcorso.nl.

Route Varend Corso op 25 juni 2025
De route van het VarendCorso op zaterdag 25 juni.