De Haegsche Bluf Marathon komt elk jaar met nieuwe uitdagingen. Dit jaar was het niet anders. In het voorjaar bleek dat de eerste post corona editie van het VarendCorso in ‘ons’ weekend zou plaatsvinden. Hun route zou deels onze route in tegenovergestelde route afleggen. Om niet te verzanden tussen de opsmuk van het VarendCorso en het aangeschoten publiek in Westlandse bierschuiten besloten we vroeger ter starten en de lus over de Vlotwetering te vervangen door een lusje naar Voorburg. Dat ging wonderwel goed. Alle boten waren op tijd voorbij de stremming. Zodat er tijd over bleef voor een welverdiende pauze in het pittoreske Schipluiden. 

Een welverdiende pauze na 37 km in het pittoreske Schipluiden .

De zon brak pas in de middag door, zodat de temperatuur zowel tijdens als na het roeien precies goed was. Er was weinig wind en maar een enkel kort buitje. Ideale omstandigheden voor mooie roeitijden voor deze 54 km. Zo waren alle boten op tijd binnen voor het traditionele Indische buffet. Met twaalf boten en twee voorroeiende ploegen van De Laak viel de deelname tegen. Dit zijn de naweeën van de coronapandemie, waar alle roeiwedstrijden last van hebben. Volgend jaar zien we graag meer ploegen aan de start verschijnen!

Winnaars wedstrijdwherry: Pleun Honig, Hannie Visser, Kai Fischer (Rijnland) en Kees Nelissen van Nautilus.

De HBM kent een groep trouwe fans. Ook dit jaar waren er weer ploegen van De Goudse, Pampus, Rijnland en Voorne-Putten. Pleun Honig van Nautilus kwam uit in de wedstrijdwherry. Omdat zij de enige wherry waren won haar combi Nautilus, Rijnland in 6:31:17. 

De Drie Provinciën met Jeroen Maassen, Bauke Abma en Dick Boter wonnen het wedstrijd C2x+-veld.

Hein Eijssen (oud-Laak lid) nam zijn ploeggenoten van Aegir uit het hoge noorden mee voor een uitje in de C2x+. Zij werden enkele minuten voor Voorne-Putten tweede. Beide teams legden het het af tegen de ervaren rotten van Jeroen Maassen van De Drie Provinciën. Zij wonnen het wedstrijdveld in een mooie tijd van 5:09:19; de tweede tijd van de dag.

De jonge honden Hein, Hidde en Wif van Aegir hebben het helemaal begrepen en gaan pijlsnel peddelroeiend over de smalle Strijp.
De Zaan met John Post, Antoinette Post en Albert Schenk was de snelste in het prestatieveld van de C2x+’s.

Er waren drie C2x+’s in het prestatieveld: een heus veld dus. De Goudse, De Waal en De Zaan eindigden binnen enkele minuten van elkaar. De Zaan won in een tijd 6:34:45 geen gegraveerde medailles, maar een welverdiende ooievaar. 

De Duitse ploeg met de snelste dagtijd; Hendrik Nagel (Bremer RV), Jannika Moye (Bremer RV), Michael Ehrle (Kölner Club für Wassersport), Leon Lauer (Kölner Club für Wassersport) en Stefan Verhoeven (m) Clever RC.

Een Duits team in training voor de Tour de Lac (160 km rond het Meer van Genève) koos onze marathon uit voor een trainingsdag. Met een tijd van maar liefst 4:14:53 won deze combi van de Kölner Club für Wassersport, Bremerhavener Ruderverein en Clever Ruder Club. 

De uitslag op volgorde van startnummer.

De uitslag staat hier. De foto’s en filmpjes zijn gemaakt door Thijs Bol, Hugo de Wolf, Martin Paasman en vele vrijwilligers onderweg. De HBM leunt op een grote schare trouwe vrijwilligers. Zij fietsen heen en weer naar de vele controleposten tussen Monster, Schipluiden en Voorburg, staan achter de bar en doen alles wat nodig is. Zij maken de marathon mogelijk en we zijn hen zeer dankbaar. 

Categorieën: Inschrijven