Afgelopen zaterdag werd tijdens oplopende temperaturen de Haegsche Bluf marathon geroeid.

Deze tocht over 54 km wordt  jaarlijks door de Haagse Roeivereniging De Laak  georganiseerd. De deelnemers komen vanuit heel Nederland en het buitenland naar Den Haag om deze tocht langs de Laak en Binckhorst, Moerwijk, het Westland, Monster, Schipluiden, Delft en Voorburg te roeien.


De enige brug die geopend moet worden voor de roeiers is de Zouteveensebrug in Schipluiden.

Verdwaalt

Het was geen gemakkelijke tocht, met al die vaarten en sloten in het Westland was het makkelijk om te verdwalen en dat betekende flink tijdverlies voor een wedstrijdboot uit Gouda die een afslag miste en bijna door naar zee roeide.

Zonnig, krap en druk

Met 30 bruggen en smalle doorgangen in het parcours was het heel precies manoeuvreren en toch zo min mogelijk tijd verliezen. Dat lukt de mannenploeg van ZZV uit Zaandam met een eerste plaats in een tijd van 5 uur en 20 minuten.

Dat een doorgang soms wel erg  krap is maakten de Haagse Roerakkeahrs mee die botsten tegen een brugwand. En op zo’n mooie dag wordt de vaart gedeeld met heel veel andere boten, wat flinke deining met zich meebrengt. 

Roeiend langs de kassen van het verrassende Westland.

Uitslagen

De uitslagen staan hier: Uitslag HBM 2018.

Ambitie

Het record wat staat op 4 uur 45 minuten en 29 seconden van een combinatieploeg uit Alkmaar en Kleve (DE) uit 2017 is niet verbroken, dat is een ambitie voor volgend jaar bij de 10-jarige lustrumeditie.

De deelnemers genoten van de prachtige dag en konden de aanmoedigingen en verkoeling vanaf de kant en de bruggen zeer waarderen!

 

 

Categorieën: Inschrijven