10 jarig jubileum Haegsche Bluf Marathon

Op zaterdag 29 juni 2019 wordt de tiende editie van de Haegsche Bluf Marathon geroeid. De Haegsche Bluf Marathon: de tocht langs de rand van authentiek Den Haag. Door het verrassende Westland en de historische polder in Delfland. Bij Monster kun je de duinen aanraken en de zee ruiken. En in Voorburg komen de wedstrijdroeiers langs de historische buitenplaats van Constantijn en Christiaan Huygens. Om niet te verdwalen moeten de roeiers navigeren over de kronkelende vaarten. Het is “slippen en liggen” onder de lage bruggen door. Tegelijkertijd zijn de rauwe kanalen van Laakhavens, de bloeiende singels van Moerwijk, de in het water spiegelende kassen van het Westland en het groene Midden-Delfland de moeite meer dan waard. De Haegsche Bluf Marathon is een roeimarathon over 54 km die jaarlijks door de Haagse Roeivereniging De Laak wordt georganiseerd. De start is bij de vereniging aan de Trekvliet in de Binckhorst. De snelste tijd bij Haegsche Bluf Marathon is in 2017 geroeid met een absolute toptijd van 4:45:29 door ARZV uit Alkmaar, met ook RV De Laak vertegenwoordigd in de boot. Er staat dus een torenhoge ambitie voor deze 10e lustrumeditie Inwoners van de regio zijn van harte welkom de roeiers aan te moedigen op de route!  

Categorieën: Algemeen