Afgelopen zaterdag werd de tiende editie van de Haegsche Bluf Marathon verroeid. Ondanks de tropische temperaturen was er geen weeralarm. De marathon kon dus doorgaan! De organisatie had een uitgebreid hitteplan opgesteld. Zo roeiden sommige met in het vaarwater gedoopte natte handdoeken in de nek om het hoofd koel te houden. De vrijwilligers op de controleposten onderweg waren geïnstrueerd wat te doen bij flauwtes en zonnesteken en hadden zich onder parasols en bomen geïnstalleerd.

Voorbereidingen in de ochtend.

Vanaf Roeivereniging De Laak in de Binckhorst roeiden zo’n twintig boten door Moerwijk, langs het Zuiderpark het Westland in. Tussen de kassen in Monster konden de roeiers de duinen zien en de zee ruiken. Daarna zette men koers naar het groene Midden-Delfland.

Gezellige drukte bij de Zouteveensebrug in Schipluiden. 

De Zouteveensebrug in Schipluiden is de enige brug die voor de roeiers geopend moet worden. Hier wordt na 40 kilometer en op het heetst van de dag de tijd stilgezet. Zo kan men genieten van de schaduw en een ijsje. Iets waar dankbaar gebruik van werd gemaakt. Verfrist roeide men door naar Delft, langs de buitenplaatsen aan de Vliet en zo snel mogelijk door naar de finish. 

Stuurmanskunst bij een smalle brug in Moerwijk.

Door de hitte zijn er geen records gebroken, alhoewel de getrainde wedstrijdroeiers dit wel probeerden. Het laatste team dat aankwam was de weg kwijtgeraakt, had een kortere route genomen en regelmatig gepauzeerd. De organisatie had zich zorgen gemaakt, maar ze legden vrolijk en ontspannen aan. Ook zij konden bijkomen op het terras en genieten van de traditionele Indische rijsttafel dat aan de deelnemers geserveerd werd.

: Een verdiende medaille en een drankje voor de vermoeide roeiers.

 

Categorieën: Algemeen