De Haegsche Bluf Marathon op zaterdag 21 augustus was dit jaar een klein succes. De HBM was vanwege de corona-pandemie uitgesteld en was uiteindelijk één van de eerste marathons die weer door kon gaan. Voor de jubilerende Roeivereniging De Laak was dit zelfs de eerste lustrumactiviteit in haar 110-jarig bestaan. De alternatieve datum van 21 augustus viel midden in de zomervakantie en dat drukte het deelnemersaantal. Ook hadden de eigen roeiers de marathon eerder geroeid, zodat er minder deelnemers op de dag zelf zouden zijn. 

De foto’s staan hier en zijn gemaakt door Thijs Bol, Andreas Dijk, Robert Scheen/ De Goudse en Martin Paasman. Robert Scheen van De Goudse heeft een geweldig mooie aftermovie gemaakt!

De uitslag staat hier.

Terrein van De Laak
Het botenterrein van De Laak in de vroege ochtend.

De route van 54 km langs de rand van authentiek Den Haag, door het verrassende Westland, over de boezemwateren van de historische polders in Middden-Delfland en langs Delft is uniek. Tegelijk vergen de smalle en bochtige vaarten en lage en smalle bruggen uiterste concentratie van de roeiers en stuur. Eén boot kon schade niet voorkomen en is met materiaalpech uitgevallen. 

De Goudse onder de hoogspanningsmasten op de Zweth.

Uiteindelijk hebben 14 boten de finish gehaald met 50 deelnemers. De Rijnland-Beatrix combinatie heeft in de C2x+ glansrijk gewonnen met de snelste dagtijd van 4 uur 47 minuten en 27 seconden. Voorne Putten won in de C4x+ in een tijd van 5 uur, 6 minuten en 9 seconden. Zij kregen traditioneel een Haagsche ooievaar als trofee mee. Ook de andere ploegen waren ruim voor de uiterste finishtijd binnen en ontvingen een welverdiende medaille. Dat is een hele prestatie gezien de broeierige dag, het uitdagende parcours, alle plezierbootjes en het feit dat sommigen hun eerste marathon roeiden! 

De winnaars van het C2x+ veld: Rijnland – Beatrix combinatie.
De winnaars van het C4x+ veld: Voorne-Putten bij de voormalige kerk Op Hodenpijl.

De HBM leunt op een grote schare vrijwilligers. Zij fietsen heen en weer naar de vele controleposten tussen Monster, Schipluiden en Voorburg, staan achter de bar en doen alles wat nodig is. Het belangrijkste is dat ze er een gezellige dag van maken. Den Haag zou de weduwe van Indië niet zijn als de dag niet afgesloten werd met het heerlijkste Indische buffet van Nederland. Hier konden deelnemers en vrijwilligers vermoeid, maar voldaan samen terugkijken op een succesvolle dag.

Corona-proof medaille uitreiking door onze hardwerkende vrijwilligers aan de RiC – De Hertog combi.

De foto’s staan hier en zijn gemaakt door Thijs Bol, Andreas Dijk, Robert Scheen/ De Goudse en Martin Paasman. De uitslag staat hier. De film gemaakt door Robert Scheen van De Goudse komt eraan…

Categorieën: Inschrijven